Tidlig på 1900 taller på en skole i Canada begynte noen studenter å kaste frisbee i noen kjettinger som de brukte som mål. Dette var starten av det som utviklet seg til frisbee golfen vi kjenner i dag.

En bane består som oftes av 18 hull. Plassen der første utkastet skal taes kalles for tee og der står det et info skilt om hva en må tenke på angående det hullet. Antall meter til kurven og om det er noen faresoner der en får straffekast for å lande. Det er viktig å lese infoen får å unngå ulykker da banene ofte kombineres med turløyper.

Det første kastet taes ofte med en fairway driver eller distance driver, de er designet til å få lengst rekkevidde.

Det neste kastet taes ofte med en midrange disk, disse er enklere å kontrollere.

Når en skal prøve å kaste disken i kurven brukes en putter, disse er i utgangspunktet mer stabile og flyr ikke like langt som de andre.

Alt du trenger er 1 disk, men det som er å anbefale er en startpakke på 3 disker som inneholder en fairway driver, en midrange og en putter.

Disse er i tillegg nybegynner vennlige, det finnes masse forskjellige disker som passer til forskjellig kraft og teknikk.

En app som heter Udisc har en oversikt over så si alle banene i Norge og dette kan være til hjelp med å finne en bane nær deg.

Alle diskene har flyveegenskaper som beskrives av tallene som gjerne står trykket disken.

Den første er hurtighet, jo høyere tall desto hardere/mer snert kreves det for at den skal fly som designet og resten av tallene skal være gjellende. de fleste diskene har en hurtighet på mellom 2-14.

Den andre er gli, jo høyere tall desto lenger svever disken før den begynner å dette ned mot bakken og fade ut.

Den tredje er Turn, jo høyere tall jo mer understabil er disken. den vil svinge til motsatt side av veien som den vil fade ut, kommer an på om en kaster forehand eller bakhand.

Den fjerde og siste er fade, hvor skarpt den svinger på slutten av den rette flyvedelen, disker med mye fade vil da treffe bakken mer skråere.

Disker blir ofte delt inn i 3 katagorier: stabil, understabil og overstabil.
Flygemønster vil da være som illustrasjonen:


Oversikt Stabilitet Frisbeesor.no

Generelt: Alle produsentene leverer sine disker i forskjellige plastikker.Noen plastikker har godt grep selv i regnvær, disse har en tendens til også å få litt flere hakk og med mye bruk vil den bli mer og mer stabil ( fly mer rett fram ) disse er også de rimeligste og ofte brukt av nybegynnere da de ofte har lav speed.

Premiumplast er ofte en betegnelse for de dyreste diskene. Disse beholder sine flyveegenskaper selv om de blir veldig mye brukt. Produsentene har ofte to forskjellige premiumplast varianter. De vil som regel være veldig like, mest smak og behag hvilken du liker å holde i.